Rick Oud

Kevin van den Berg | Personal trainer bij Anna de Kok in Groningen

Personal trainer

Ik ben Rick Oud, personal trainer bij Anna de Kok Personal Training.

Over een jaar wil ik een iron man doen: een langeafstandstriatlon waarbij je 3,86 kilometer zwemt, 180,2 kilometer fietst en 42,2 kilometer hardloopt. Ik vind het heerlijk om mijn grenzen op te zoeken. Toch heb ik het gevoel dat ik nog nooit tot het uiterste ben gegaan. Daarom heb ik mijzelf dit doel gesteld.

Het trainingsschema voor de triatlon neemt wekelijks tien uur in beslag. Dat is veel meer dan ik normaal gesproken sport. Natuurlijk doe ik elke dag wel iets, maar nooit meer dan vier tot vijf uur per week. Van de drie onderdelen heb ik met fietsen het minste ervaring. Daarom doe ik nu een proefmaand spinnen om te kijken hoe dat gaat. Verder zoek ik online filmpjes op, krijg ik advies van een coach en heb ik een plan van aanpak opgesteld.

Sporten is iets dat ik van huis uit heb meegekregen. Mijn vader was badmeester (‘Badmeester Bob uit Dalfsen’). Als kind heb ik alle mogelijke zwemdiploma’s gehaald. Mijn moeder en broer zaten op hockey. Om die reden ben ik ook bij een club gegaan. Tot mijn 27e heb ik dat volgehouden; toen was het tijd om te stoppen. Ik zat bij een studentenclub, vandaar.

Bewegen is voor mij iets dat erbij hoort. Zelfs op vakantie neem ik mijn hardloopschoenen mee. Voor mij kan een gezond leven niet zonder sporten. Je hebt het nodig om te kunnen overleven.

Hetzelfde geldt voor goed eten. Het is helemaal niet lastig om een normaal voedingspatroon aan te houden. Houd je gewoon aan drie maaltijden per dag, neem tussendoor wat fruit of energierepen en je bent er al. Al dat gedoe met bakjes meenemen is onzin. Het probleem zit hem in het snaaien op de late avond. De oplossing daarvoor is simpel: laat eten en vroeg naar bed.

Natuurlijk spring ik ook wel eens uit de band. Een dag per week mag ik alles eten wat ik wil. Pizza, shoarma, croissantjes.... De volgende dag straf ik mijzelf met een extra zware cardio-sessie of hiit-training. Dan ben ik alle rommel weer kwijt. Een leuke straf vind ik dat.

Wat mij als personal trainer sterk maakt, is mijn brede achtergrond. Behalve met fitness heb ik veel ervaring op het gebied van hockey, zwemmen, boksen en hardlopen. Ook heb ik veel theoretische kennis. Bij mij trainen is dan ook nooit saai. Ik hou van afwisseling, van een variabele aanpak. Maar wat we ook gaan doen: het belangrijkste voor mij is dat jij je er goed bij voelt. Op basis van jouw wensen, gaan we samen aan de slag.

Wil jij ook zien hoe leuk sport en bewegen is en wat voor positief effect dit kan hebben op jouw leven? Maak dan snel een afspraak voor een gratis intake en proeftraining!

Maak een afspraak