• Palmboom Adk

Habo Nimer

Kevin van den Berg | Personal trainer bij Anna de Kok in Groningen

Personal trainer

Ik ben Habo Nimer, personal trainer bij Anna de Kok Personal Training.

Een gezonde leefstijl met gezonde voeding is iets wat ik van jongs af aan heb meegekregen. Vette en zoete dingen werden meestal vermeden. Veel gerechten heb ik daardoor nog nooit gegeten. Zoals kaasfondue, dat ik laatst voor het eerst bij mijn schoonouders at. Mijn vriendin keek met grote ogen toe hoe gretig ik in de pan zat te happen. Genieten moet kunnen, vind ik. De dag erna let ik gewoon wat beter op mijn voeding.

Sport is voor mij een fijne manier om mijn energie kwijt te kunnen. Het zorgt voor structuur en ik haal er veel positieve energie uit. Ook dit heb ik van huis uit meegekregen. Allebei mijn ouders sporten nog dagelijks. Mijn vader heeft zelfs een sportschool in Jordanië, waar zijn zus woont. Ik heb dus net als hij van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik zie het als een uitdaging om tijdens het sporten constant mijn lichaam te triggeren.

Minstens even leuk vind ik het om anderen daarin te begeleiden. Daarom ben ik ook de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool gaan doen. Dat heb ik aangevuld met cursussen op het gebied van voeding, fitness en personal coaching. Veel personal trainers vergeten in hun enthousiasme dat sporten voor anderen een drempel kan zijn. Daardoor pushen ze vaak te hard en haken mensen af. Luisteren en goed inschatten wat iemand kan, zijn belangrijke eigenschappen in ons vak. Het is makkelijker om tegen de trainer zeggen dat er een tandje bij kan dan dat het lichter mag. Dan voelt iemand zich al snel zwak.

Natuurlijk vind ik het fantastisch als ik mijn passie voor fitness op iemand anders over kan brengen. Maar in de eerste plaats wil ik diegene helpen zich lekker in zijn vel te laten voelen. Een goede balans in het leven is waar het uiteindelijk om draait. Als iemand bij mij komt trainen, kijken we daarom eerst naar wat diegene wil bereiken. Samen bepalen we dan of deze doelen haalbaar zijn. Zo niet, dan leggen we de drempel iets lager. Vervolgens gaan we samen aan de slag.

Wil jij ook zien hoe leuk sport en bewegen is en wat voor positief effect dit kan hebben op jouw leven? Maak dan snel een afspraak voor een gratis intake en proeftraining!

Maak een afspraak