• Palmboom Adk

Gill Engelhard

Kevin van den Berg | Personal trainer bij Anna de Kok in Groningen

Personal trainer

Ik ben Gill Engelhard, personal trainer bij Anna de Kok Personal Training.

Als kind heb ik allerlei sporten gedaan. Zwemmen, tennis, hockey… Dat laatste zelfs op vrij hoog niveau. Ook heb ik jarenlang gedanst. Daar lag naar mijn idee mijn toekomst. Een ongeluk maakte helaas een einde aan die droom. Op mijn achttiende, tijdens de wintersport, scheurde ik mijn kruisbanden. Alsof dat nog niet genoeg was, viel ik een dag later van de trap. Een danscarrière kon ik daarna wel vergeten.

Gelukkig ontdekte ik tijdens mijn revalidatie een nieuwe passie. De sportfysiotherapeut die mij begeleide inspireerde me zo, dat ik besloot mij zelf ook op sport en gezondheid te gaan richten. Kort daarna schreef ik me in voor de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool Groningen.

Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het geven van personal training. Iets wat me op het lijf geschreven bleek. Ik ben heel goed in luisteren, in het aanvoelen waar een ander behoefte aan heeft. Ook kan ik goed motiveren, iemand net dat stapje meer laten zetten dan hij zelf dacht te kunnen.

Sporten gaat voor mij dan ook voor een groot deel over de geest. Meer dan waar ook heb ik dat ervaren als trainer bij jeugdinrichting Het Poortje. Daar zitten jongeren met allerhande gedragsproblemen. Als je ziet hoe sporten hen helpt bij het vinden van meer balans in hun leven… Dat is gewoon fantastisch.

Wie bij mij komt trainen hoeft zich dan ook niet beter voor te doen dan hij of zij is. We zijn immers allemaal gelijk. Ook ik ken pieken en dalen in mijn leven. Ook ik worstel met mijn lichaam en heb soms moeite om mijzelf te accepteren zoals ik ben. Door hier over te praten, kunnen we werken aan een betere mindset. Samen, op een manier waar jij je prettig bij voelt.

Wil jij ook zien hoe leuk sport en bewegen is en wat voor positief effect dit kan hebben op jouw leven? Maak dan snel een afspraak voor een gratis intake en proeftraining!

Maak een afspraak