• Palmboom Adk

Coen Hofstra

Coen Hofstra | personal trainer bij Anne de Kok in Groningen

Personal trainer

Ik ben Coen Hofstra, Beweeg en Leefstijladviseur en manager bij Anna de Kok Personal Training.

Als Beweeg en Leefstijladviseur ben ik open, betrouwbaar en kalm. Dat is een heel contrast met hoe ik mijn carrière begon. Op mijn achttiende ben ik bij de marechaussee gegaan. Het eerste half jaar volg je dan de militaire training. Dat is echt drillen. Natuurlijk was dat zwaar, maar je leert zo wel goed je grenzen kennen. Uiteindelijk ging ik werken bij de grensbewaking op Schiphol. Gedaan was het met fysiek bezig zijn.

In plaats daarvan besteedde ik al mijn tijd aan papierwerk. Dat was niets voor mij. Na anderhalf jaar heb ik er een punt achter gezet en ben ik de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool in Groningen gaan doen. Daarna heb ik vier jaar lang in Hoogeveen bij een revalidatiecentrum gewerkt. Totdat de vacature voor personal trainer bij Anna de Kok voorbijkwam.

Als kind was tennis mijn lust en mijn leven. Ik was er ook goed in; heb in de midden- en hoofdklasse gespeeld, gaf clinics met Jacco Elting, Paul Haarhuis en Sjeng Schalken. Toen ik fulltime ging werken kon ik dat hoge niveau niet meer volhouden. Ik had te weinig tijd om te trainen. In overleg met mijn team ben ik toen gestopt. In plaats daarvan begon ik steeds meer te fitnessen. Tijdens mijn opleiding aan de Hanze ontdekte ik dat ik het niet alleen leuk vond om zelf te sporten, maar ook om anderen te begeleiden. Bij personal training komt een stuk counseling kijken. Mensen aanvoelen was altijd al mijn sterke kant. Dankzij mijn werk bij Schiphol ben ik daar nog beter in geworden.

Als je bij mij komt trainen, vind ik het belangrijk dat er een vertrouwensband tussen ons ontstaat. Daarom is het noodzakelijk dat we eerlijk tegen elkaar zijn. Als jij naar me toekomt met een onrealistisch doel, dan zeg ik dat ook tegen je. Samen gaan we dan op zoek naar iets dat wel haalbaar is. Het mooie is dat je in de loop van de tijd vanzelf verder kunt gaan. Heb je eenmaal je doel bereikt, dan dienen zich vanzelf nieuwe uitdagingen aan.

Wil jij ook zien hoe leuk sport en bewegen is en wat voor positief effect dit kan hebben op jouw leven? Maak dan snel een afspraak voor een gratis intake en proeftraining!

Maak een afspraak