• Palmboom Adk

Anna de Kok

Anna de Kok | Personal trainer bij Anna de Kok in Groningen

Personal trainer

Ik ben Anna de Kok: personal trainer, coach en eigenaar van Anna de Kok Personal Training.

Dat ik van mijn passie om anderen te helpen en mijn liefde voor bewegen mijn beroep heb kunnen maken, is een droom die werkelijkheid is geworden.

Als klein meisje was ik al gek op gymnastiek op school. Niet omdat ik het belangrijk vond om te winnen, maar omdat ik dan fysiek bezig kon zijn. En tegelijkertijd anderen kon helpen: ik koos altijd de kinderen in mijn groep die anders als laatste over zouden zijn gebleven.

Dat zorgende, iets voor een ander willen betekenen, dat heb ik altijd gehouden. Daarom ben ik ook de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool Groningen gaan doen. Daarbinnen heb ik voor de richting Gezondheid gekozen. In het laatste jaar heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van gedragsveranderingen. Later heb ik dat aangevuld met cursussen PMT en een NLP-opleiding.

Sport is voor mij een middel om fysiek te kunnen uiten hoe je je psychisch voelt. De ene keer lost het een stukje frustratie op, de andere keer zorgt het ervoor dat je sterker op je benen staat. We zijn tegenwoordig zo mentaal bezig: daarom is het belangrijk af en toe een moment te hebben waarin je uit de hectische wereld kunt stappen. Even geen hoofd maar lichaam.

Het is dan ook niet de fysieke prestatie waar het bij Anna de Kok Personal Training om draait, maar om het vinden van balans. Of je nu één of honderd kilo tilt: als jij je er maar goed bij voelt. Dat is ook iets wat ik mijn personal trainers meegeef. Ik vind het belangrijk dat tijdens een personal training de focus ligt op de les en op wat de klant belangrijk vindt. Zonder afleiding, in een veilige, besloten ruimte, waar je vrij kunt praten en bewegen.

Bij Anna de Kok Personal Training zijn we continu bezig met vernieuwing en innovatie. Daarvoor reis ik de hele wereld over en ben ik continu op zoek naar nieuwe methoden en technieken. Alles om jou zo goed mogelijk op weg te helpen naar een gezonde levensstijl. En met succes. In onze trainingsstudio’s in Haren en Groningen begeleiden we nu al tweehonderd leden.

Binnenkort wil ik twee nieuwe vestigingen gaan openen: in Assen en Appingedam. Trots ben ik ook op Fit with VR: een geheel nieuwe trainingsconcept in een virtual reality-omgeving, dat we in de loop van 2019 lanceren.

Maak een afspraak